For my father - konec

6. 11. 2014 16:09
Rubrika: Kytara | Štítky: kytara

Půl roku uteklo jako voda a já už jsem konečně přišel na to, jak má ten pán naladěnou kytaru.

Nejsem si jistý, jestli můžu „spoilovat“, ale když to bylo prozrazeno už minule, tak je to tedy E C D G A d (bez kapodastru).

 

Zvláštní je, že se na internetu velmi těžko hledají noty. O to hůř na kytaru, protože na to je všechno v tabech (tabulatura) Nakonec se našlo i pár zápisů této sklatby a dokonce i známá „how to play…“ videa. Mnohé z videjí jsou na vysoké úrovni nejen po stránce technické, ale i pedagogické, že se podle nich fakt dá naučit. :) Na to jsem ale přišel až po tom, co jsem se to naučil sám. (Nebo spíš jsem se po tom ani nepídil, protože jsem chlap a udělám si to po svém.) Sluch je pro mě volba číslo jedna.

Jak tak na to video čučím… Moc pěkně to hraje, nádherně to zní a jak si to tak přehrávám, není ten prstoklad až tak složitý. Vlastně jsem ani nemusel použít žádný mp3 zpomalovač. Moje ouško to zachytlo všechno. Tedy až na jedno jediné místo. 2:23 – 2:24 Tam je toho tolik, že jsem si to musel „zpomalit“ ale ani to mi nakonec nepomohlo.
Zkusil jsem taby i how to play…, ale nic z toho mi neřeklo, co tam ten maník brnká. Nedá se svítit. Ještě párkrát jsem si to přehrál, poslechl a dospěl jsem k názoru, že nemá cenu se trápit a „něco jsem si tam připsal“. (Mezi námi: asi spíš odepsal…)

 

A tak jsem se doškrábal na konec sklatby a musím říct, že se mi líbí čím dál víc. Ještě trošku dopilovat, urovnat a vyhladit, a můžu se pomalu pustit do něčeho dalšího. Máte návrh?

Zobrazeno 1015×

Komentáře

petr725

aneb když ani sám autor nepíše všechno, co hraje, tak to už ti asi nepomůžu :D

asyrk

Tak by mňa nekdy zajímalo, jak má Hospodin naladěnů kytaru... to je teprf oříšek rozluštit to ;-)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz