Dvě rovnocenné cesty

12. 10. 2014 12:43
Rubrika: Nezařazené | Štítky: povolání

<< Předchozí

Dvě rovnocenné cesty

 

Necháme horoskopických příkladů a vraťme se k našemu mladíkovi.
Ať se náš milý človíček rozhodne pro cokoliv, ví, že chce zůstat s Bohem, a do všeho chce jít naplno. Ať manželství, nebo kněžství. Bůh bude s ním a požehná mu.

Když tedy půjde naplno do manželství, (pro představu si teď ženy můžou vybavit svého imaginárního ideálního manžela), Bůh bude s ním a požehná jeho rodině… Bude k tomu potřeba: Pěkná holka, ochotná jít do „toho“ (myšleno života) s ním. S tou se na všem svobodně domluví, když něco nebude pasovat, tak se rozejdou, když se rozhodnou vzít se, (Nebo darovat se?), vyberou si kněze (podotýkám, že je možný vlastní výběr), párkrát za ním zajdou na faru, někdy možná ani to ne, no a pak do toho praští.
Pokud oba chtějí, jdou do manželství naplno, pečují o svůj vztah, mají se rádi a takové věci, tak je manželství zdravé a vydrží. Můžeme tedy předpokládat, že měli oba povolání k manželství. Není to tak?

Ale teď se vrátíme pár let zpátky, někdy do období před svatbou. Kolega (pořád ten samý muž) si řekl, že půjde studovat do semináře. (To však ještě netušil, že musí projít mučícím procesem vrzajících podlah, studené vody, odloučenosti od rodiny a přátel, a povinnosti ministrovat v katedrále při každé sebeméně významné události.) Ale jak řekl, tak udělal. Rozešel se s pěknou a ochotnou slečnou, nevybral si představené a nenavštívil faru jenom párkrát…
Pokud oba chtějí, (Bůh a člověk), jdou do kněžství naplno, pečují o svůj vztah, mají se rádi a takové věci, tak je kněžství zdravé a vydrží. Můžeme tedy předpokládat, že měl povolání ke kněžství. Není to tak?

Takže když se člověk rozhoduje, tak je to jedno, co si vybere?

Jak to teda je?
Kdy můžeme říct, že někdo má k něčemu povolání?
Jak poznám, že já jsem povolán k jednomu nebo k druhému?
Jsou tyto dvě cesty opravdu rovnocenné?
Jak mám do háje vědět, v kterém povolání budu za dalších 30 let šťastný? To si nemůžu vybrat, kde jsem šťastný teď?

 

 

<< Předchozí                                                                                          Následující >>

Zobrazeno 1307×

Komentáře

asyrk

Jojo, néni to jednoduché...
Co mňa činí klidnější je to, že Hospodin bude furt se mnů, ať už sa rozhodnu jít "kamkoliv", ať už spackám "cokoliv"...
Otázka štěstí ... hmmm, to je dost "relativní", nebo jak to napsat! Spíše je to klid v srdci, který cítíš a víš, že je to Boží cesta! Protože On řekl - "Vezmi svůj kříž a následuj mě" - což neznamená, že to bude jednoduché... což naznamená, že to bude bez překážek, bez "obětí"...
Taky sů to často indizie, které Ti posílá Hospodin do cesty - a Ty, pokud je zkoumáš, můžeš krásně (někdy i "nekrásně") vidět Jeho cesty (skrze zážitky, lidi, setkání,..)
A jak píšeš - záleží už na každém, lesti řekne svoje ANO nebo ne... ale on "Já jsem s vámi po všechny dny..."

asyrk

Jo a jedny z hlavních indicií možem najít v PÍSMU! On tam každého oslovuje podle toho co pro něho má připravené... Záleží na tem, lesti nasloucháme Jemu a necháváme sa vést Duchem svatým, nebo nasloucháme často našemu JÁ, tomu co chcu JÁ, to co sa víc líbí MNĚ...

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz