Konvikt - studium

21. 5. 2014 18:47
Rubrika: Konvikt | Štítky: Konvikt , studium

Popravdě řečeno, vlastně ani nejsme studenti. Konvikt je "jednoletý propedeutický teologický kurz". Takže jsme uchazeči o studium? Navštěvovatelé kurzu, nebo jeho členové? Nevim.

Ale vím, že nejsem student střední školy, ani student vysoké školy. Máme smlouvu s teologickou fakultou, že když absolvujeme tento jednoletý kurz úspěšně, bude nám přiděleno 10 kreditů jako zvýhodněná startovní pozice v prváku. 10 kreditů znamená sehnat zápočet (nejlépe se shání u souseda, který se naučil, ale nikomu to neříkejte) ze čtyř předmětů. Vtip je snad jen v tom, že buď uděláme všechny čtyři zápočty, a nebo nemáme nic. Ale pokračovat se dá i bez toho. Toto ovšem může některé vést k myšlence, že do školy opravdu chodíme. Není tomu tak. Přes to všechno se v konviktu do školy nechodí.

Škola totiž chodí za námi.

Máme tu dvě učebny, kde probíhá výuka poté, co přijdou učitelé z fakulty. Abych tak řekl, fakt nevím, proč nemůžem normálně chodit do školy. V týdnu máme přibližně 20 hodin výuky, takže opravdu ne moc. O to jsou ale některé předměty zábavnější. Které to jsou si můžete přečíst v dalším článku.

Zobrazeno 848×

Komentáře

deFlegmatique

Škola totiž chodí za námi. :-)
Důležité je nazývat věci pravými jmény. 20 vyučovacích hodin týdně přece nelze nazvat školou. ?-)

Scary

Doslova 20 vyuč. hodin - Fit Vut 2.ročník - tak kdoví co to máme za "školu", téměř jako konvikt hned v několika ohledech ;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz